Информација за работно време на 29 и 30 ноември

Согласно одлуката на Владата на РСМ од 199 седница на 14 ноември 2023 година, Музејот на македонската борба за самостојност ќе биде со следното работно време:

29 ноември 2023 (среда) - отворено за посетители од 10 до 12 часот.

30 ноември 2023 (четврток) - неработен ден.

Информација до јавноста


Музејот ја известува јавноста дека во периодот од 1 до 31 декември 2023 година нема да може да се организираат дополнителни настани поради веќе закажани тековни програмски, вонпрограмски активности и други активности во холот и во конференциската сала.

Свечено отворена изложбата „Свети новомаченици од Јасеновац во светлината на воскресението“

Изложбата на Музејот на жртвите на геноцидот со наслов „Свети новомаченици од Јасеновац во светлината на воскресението“, беше свечено отворена, вчера, 16 ноември, во НУ Музејот на македонската борба за самостојност.

Гостувачка изложба на Музејот на жртвите на геноцидот од Белград

Музејот на македонската борба за самостојност, ќе биде домаќин на гостувачка изложба на нашите партнери од Музејот на жртвите од геноцидот од Белград , Република Србија.

Услови за користење на содржината

Со пристапот на оваа веб страна ги прифаќате и се обврзувате да ги почитувате Условите за користење на содржините од интернет страницата mmb.org.mk.

Од посетителите се очекува редовно да ги читаат правилата на користење, за на тој начин во секој време да бидат запознаени со овие услови за користење и во целост да ги разбираат и прифаќаат.

Ниеден дел од содржината на mmb.org.mk не може да се користи за нелегални активности или промовирање на истите.