Музеј на македонската борба за самостојност

Поставка и изложби

Национално револуционерен период

Спомени од Прва светска војна

Музејски раритети

Видеа на знаковен јазик

Работно време

Вторник - недела
10:00 - 18:00
Понеделник е неработен ден.

Билети

Постојат повеќе категории на билети за посета на Музејот на македонската борба.

Комерцијална понуда

Музејот на македонската борба ви ги нуди своите простории за Вашите презентации, конференции, симпозиуми, конгреси и останати деловни настани во најрепрезентативниот амбиент во Република Македонија

Локација

Изложба „Светите новомаченици од Јасеновац во светлината на воскресението“ на Музејот на жртвите на геноцидот од Белград, Република Србија
Повеќе
Во месец мај,во конференциската сала на НУ Музеј на македонската борба ќе се промовира каталогот  "Македонија во Прва светска војна  1914-1918"
Повеќе
Поставена привремената изложба „Темелник на државноста“ по повод 120 години од Илинденското востание.
Повеќе

Линкови

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Услови за користење на содржината

Со пристапот на оваа веб страна ги прифаќате и се обврзувате да ги почитувате Условите за користење на содржините од интернет страницата mmb.org.mk.

Од посетителите се очекува редовно да ги читаат правилата на користење, за на тој начин во секој време да бидат запознаени со овие услови за користење и во целост да ги разбираат и прифаќаат.

Ниеден дел од содржината на mmb.org.mk не може да се користи за нелегални активности или промовирање на истите.